mazowieckie

  

Warszawa. Kiermasz Bożonarodzeniowy przed Państwowym Muzeum Etnograficznym.

Autor: ElaJ

Ocena:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 13 Odsłon: 600
Twoja ocena: DobreBardzo dobre

mazowieckie

województwo

Skomentuj

To prawda Arturze :) Żałuję, że już nie mam rodziny na wsi, ale oczywiście doskonale pamiętam smaki domowych wyrobów. Mnie najbardziej smakowała kaszanka z chrupiącą skórką zaraz po wyjęciu z pieca. Wspaniałe były też wędliny z gorczycą i czosnkiem pieczone w dymie ( już nie pamiętam z jakiego palonego drzewa ) z dodatkiem jałowca.
Autor: ElaJ
Dodano: 2014-12-15 16:35:25
Wczoraj byłem u znajomych, mieli świniobicie kilka dni temu. Przywiozłem trochę mięska na święta, szynka dopiero co wyciągnięta z wędzarki tak pachniała w aucie, że musiałem się zatrzymać i odkroić kawał ;) Nic nie równa się domowym wyrobom bez sztucznych dodatków...
Autor: Artur74
Dodano: 2014-12-15 15:39:06
W hipermarkecie nie, ale są u nas małe rodzinne sklepy, oferujące wędliny takie i inne przerabiane starymi metodami. Wędzone jak należy, a nie malowane i pędzlowane tzw. "dymem wędzarniczym". :)
Autor: borowiak
Dodano: 2014-12-15 13:52:50
tego nie znajdziesz w żadnym hipermarkecie - pozdrawiam
Autor: Stefan Sapeta
Dodano: 2014-12-15 11:38:45
To na pewno musi być wspaniały smak :)
Autor: ElaJ
Dodano: 2014-12-15 08:47:13
Szynkę, schab czy karkówkę (baleron) sam suszę w ziołach. Pyszne i łatwe do wykonania w warunkach gdy się mieszka nawet w "bloku" :)
Autor: borowiak
Dodano: 2014-12-15 08:18:58
Elevate your crypto experience with the keplr wallet app. Manage your digital assets securely and seamlessly explore the Cosmos ecosystem with ease!
блекспрут зеркало блекспрут зеркало блекспрут ссылкаблекспрут ссылка blacksprut blacksprut