mazowieckie

  

Grzybki ... opieńki miodowe

Są smaczne, twarde, o łykowatym, mniej wykorzystywanym do konsumpcji trzonie. Do spożycia używa się najczęściej młodych kapeluszy. W stanie surowym lub niedogotowanym opieńka miodowa może być trująca. Dlatego też należy ją najpierw obgotować przez około 5 minut i odlać wywar, po czym dopiero poddaje się ją dalszej obróbce termicznej

Autor: Nika

Ocena:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 13 Odsłon: 2267
Twoja ocena: DobreBardzo dobre
Tagi: grzyby

mazowieckie

województwo

Skomentuj

Delicje- polecam!
Autor: Artur74
Dodano: 2013-03-21 17:06:10
Takich grzybków jeszcze nie jadłam. Dzięki za zdjęcie i opis:) Będę szukać ich w sezonie w lesie. Pozdrawiam!
Autor: ElaJ
Dodano: 2013-03-21 09:29:52
pięknie pokazane
Autor: Waldemar Jan
Dodano: 2013-03-20 22:01:54
Fajne , zdrowe grzybki , tak , masz rację trzeba koniecznie poddać je termicznej obróbce , coś wiem na ten temat z autopsji ...ha , ha...pozdrawiam :))
Autor: NEMO
Dodano: 2013-03-20 21:52:11